Молитва о болящих михаила архангела

История восхождения Архангела Михаила

Слово «ангел» переводится как «вестник», то есть через своих ангелов Бог передает свою волю какому-либо человеку. Приставка «архи» показывает на принадлежность некоторых ангелов к выполнению более возвышенной миссии, нежели у прочих.

Архангела Михаила в Писании нарекают «вождем воинства Господня», «князем» и изображают как основного борца против нечистого и любого бесчинства среди людей. Потому, и его церковный титул «архистратиг», иначе говоря – главный воин, вождь. Он является предводителем ангелов божьих. Как раз под его началом сражались ангелы против дьявола и демонов.

Молитва 1-я ко Господу2

Влады́ко, Вседержи́телю, Святы́й Царю́, наказу́яй и не умерщвля́яй, утвержда́яй низпа́дающия и возводя́й низве́рженныя, теле́сныя челове́ков ско́рби исправля́яй, мо́лимся Тебе́, Бо́же наш, раба́ Твоего́ (и́мя) немощству́юща посети́ ми́лостию Твое́ю, прости́ ему́ вся́кое согреше́ние во́льное и нево́льное.

Ей, Го́споди, враче́бную Твою́ си́лу с Небесе́ низпосли́, прикосни́ся телеси́, угаси́ огне́вицу, укроти́ стра́сть и вся́кую не́мощь тая́щуюся, бу́ди врач раба́ Твоего́ (и́мя), воздви́гни его́ от одра́ боле́зненнаго и от ло́жа озлобле́ния це́ла и всесоверше́нна, да́руй его́ Це́ркви Твое́й благоугожда́юща и творя́ща во́лю Твою́.

Молитва Архангелу Михаилу для очень сильной защиты

На жизненном пути человеку встречаются разные люди – родственники, товарищи, сотрудники. И не со всеми сохраняются хорошие отношения. Случаются и конфликты, предательства, ложь. Нередко друзья превращаются в лютых врагов, желая один другому всяческих бед. Бывает еще страшнее – люди идут к черным колдунам, чтобы оказать вред досадившему.

Желая оградить себя от дурного воздействия, как небольших злоключений, так и существенных, стоит попросить поддержки у Небес. Если читать ежедневную молитву Архангелу Михаилу о защите, то можно сохранить себя от дурного глаза, злопыхателей и других бед. Его чтит Православная Церковь, и признает наиболее сильным защитником души и тела христианина. Потому икона Архангела Михаила – очень мощная защита каждого верующего, и молитвы к его образу оградят от любой неприятности.

Молитва 2-я ко Господу

Влады́ка Вседержи́телю, Врачу́ ду́ш и теле́с на́ших, смиря́яй и вознося́й, наказу́яй и па́ки исцеля́яй! Раба́ Твоего́ (и́мя) немощству́юща посети́ и исцели́ его́, возста́вив от одра́ и не́мощи. Запрети́ ду́ху не́мощи, оста́ви от него́ вся́ку я́зву, вся́ку боле́знь, и е́же е́сть в не́м согреше́ние или́ беззако́ние, осла́би, оста́ви, прости́ Твоего́ ра́ди человеколю́бия.

Приими́, о, Всеблагослове́нная и Всемо́щная Госпоже́ Влады́чице Богоро́дице Де́во, сия́ моли́твы, со слеза́ми Тебе́ ны́не приноси́мыя от на́с, недосто́йных ра́б Твои́х, ко Твоему́ цельбоно́сному о́бразу пе́ние возсыла́ющих со умиле́нием, я́ко Тебе́ Само́й зде́ су́щей и вне́млющей моле́нию на́шему. По коему́ждо бо проше́нию исполне́ние твори́ши, ско́рби облегча́еши, немощны́м здра́вие да́руеши, разсла́бленныя и неду́жныя исцеля́еши, от бе́сных бе́сы прогоня́еши, оби́димыя от оби́д избавля́еши, прокаже́нныя очища́еши и ма́лыя де́ти ми́луеши;

еще́ же, Госпоже́ Влады́чице Богоро́дице, и от у́з и темни́ц свобожда́еши и вся́кия многоразли́чныя стра́сти врачу́еши: вся́ бо су́ть возмо́жна хода́тайством Твои́м к Сы́ну Твоему́, Христу́ Бо́гу на́шему. О, Всепе́тая Ма́ти, Пресвята́я Богоро́дице! Не преста́й моли́тися о на́с недосто́йных раба́х Твои́х, сла́вящих Тя́ и почита́ющих Тя́, и поклоня́ющихся со умиле́нием Пречи́стому о́бразу Твоему́, и наде́жду иму́щих невозвра́тну и ве́ру несумне́нну к Тебе́, Присноде́ве Пресла́вней и Непоро́чней, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Как изображают Архангела?

Молитва о болящих михаила архангела

На образах архангел показан, сжимающим острый длинный меч. То – орудие для победы над силами зла, он отсекает страхи и плохие переживания человека. Он защищает людей от обмана, злобы, ограждает от соблазнов. Он – главный защитник для тех, кто соблюдает божьи законы. Имеется одна мощная молитва, написанная на паперти церкви Архистратига Михаила, Чудового монастыря в Кремле, взорванного после октябрьского переворота. Если на протяжении жизни читать каждодневную молитву Михаилу Архангелу, то результатом будет сильнейшая защита:

  • от нечистых сил;
  • от злобных людей;
  • от глазливости и прочих магических манипуляций;
  • от соблазна;
  • от нежданных нападений и грабежей;
  • от трагедий.

В честь иконы Божией Матери «Всецарица» («Пантанасса»)3

Молитва 1-я

О, Всеблага́я, досточу́дная Богоро́дице Пантана́сса, Всецари́це! Несмь досто́ин, да вни́деши под кров мой, но я́ко ми́лостиваго Бо́га любоблагоутро́бная Ма́ти, рцы сло́во, да исцели́тся душа́ моя́ и укрепи́тся немощству́ющее те́ло мое́. И́маши бо держа́ву непобеди́мую, и не изнемо́жет у Тебе́ всяк глаго́л, о Всецари́це! Ты за мя упроси́, Ты за мя умоли́, да просла́вляю пресла́вное и́мя Твое́ всегда́, ны́не и в безконе́чныя ве́ки. Ами́нь.

Перевод: О, Всеблагая, изумления достойная, чудная Богородица, Пантанасса, Всецарица! Не достоин я, чтобы Ты вошла под кров мой! Но как милостивого Бога любящая милосердие Матерь, изреки слово, да исцелится душа моя и да укрепится немощное тело мое. Ибо Ты имеешь мощь непобедимую и не останется у Тебя бессильным никакое слово, о Всецарица! Ты за меня упроси, Ты за меня умоли, дабы я прославлял преславное имя Твое всегда, ныне и в бесконечные века. Аминь.

Молитва 2-я

О, Пречи́стая Богома́ти, Всецари́це! Услы́ши многоболе́зненное воздыха́ние на́ше пред чудотво́рною ико́ною Твое́ю, из уде́ла Афо́нскаго в Росси́ю пренесе́нною, при́зри на чад Твои́х, неисце́льными неду́ги стра́ждущих, ко свято́му о́бразу Твоему́ с ве́рою припа́дающих! Я́коже пти́ца крило́ма покрыва́ет птенцы́ своя́, та́ко и Ты ны́не, при́сно жи́ва су́щи, покры́й нас многоцеле́бным Твои́м омофо́ром.

Та́мо, иде́же наде́жда исчеза́ет, несумне́нною Наде́ждою бу́ди. Та́мо, иде́же лю́тыя ско́рби превозмога́ют, терпе́нием и осла́бою яви́ся. Та́мо, иде́же мрак отчая́ния в ду́ши всели́ся, да возсия́ет неизрече́нный свет Божества́! Малоду́шныя уте́ши, немощны́я укрепи́, ожесточе́нным сердца́м умягче́ние и просвеще́ние да́руй.

Исцели́ боля́щия люди́ Твоя́, о Всеми́лостивая Цари́це! Ум и ру́ки врачу́ющих нас благослови́, да послу́жат ору́дием Всемо́щнаго Врача́ Христа́ Спа́са на́шего. Я́ко живе́й Ти, су́щей с на́ми, мо́лимся пред ико́ною Твое́ю, о Влады́чице! Простри́ ру́це Твои́, испо́лненныя исцеле́ния и врачбы́, ра́досте скорбя́щих, в печа́лех утеше́ние, да чудотво́рную по́мощь ско́ро получи́вше, прославля́ем Живонача́льную и Неразде́льную Тро́ицу, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Перевод: О, Пречистая Богоматерь, Всецарица! Услышь многоскорбное воздыхание наше пред чудотворною иконою Твоею, из удела Афонского в Россию принесенною, воззри на чад Твоих, неисцелимыми недугами страдающих, ко святому образу Твоему с верою припадающих! Как птица крылами покрывает птенцов своих, так ныне и Ты, вечно живая, покрой нас многоцелебным Твоим омофором.

Молитва о болящих михаила архангела

Там, где надежда исчезает, будь Надеждой, чуждою сомнений. Там, где лютые скорби превознемогают, Терпением и Облегчением для нас явись. Там, где мрак отчаяния в души вселился, да воссияет неизреченный свет Божества! Малодушных утешь, немощных укрепи, ожесточенным сердцам умягчение и просвещение даруй.

Исцели болящих людей Твоих, о Всемилостивая Царица! Ум и руки врачующих нас благослови, да послужат они орудием Всемогущего Врача Христа, Спасителя нашего. Тебе как живой, находящейся здесь, с нами, молимся пред иконою Твоею, о Владычица! Простри руки Твои, исполненные исцелений и врачеваний, Радость скорбящих, в печалях Утешение, дабы мы, чудотворную помощь скоро получив, прославляли Живоначальную Нераздельную Троицу, Отца, Сына, и Святого Духа во веки веков. Аминь.

О, святы́й Арха́нгеле Рафаи́ле! Всеусе́рдно мо́лим тя́, бу́ди на́м путеводи́тель в жи́зни на́шей, сохрани́ от все́х ви́димых и неви́димых вра́г, исцели́ душе́вныя и теле́сныя боле́зни на́ша, упра́ви жи́знь на́шу к покая́нию во гресе́х и ко творе́нию до́брых де́л. О, святы́й вели́кий Рафаи́ле Арха́нгеле!

Помощь Архангела Михаила от недугов и недоброжелателей

Молитва Архангелу Рафаилу об исцелении способна творить чудеса — исцелить недужащего человека, унять любую его телесную или душевную боль, облегчить психические страдания, он способен разрешить практически все вопросы человеческого бытия, укрепить людей в вере.

Святой Архангел Рафаил

Помимо врачевания душ и тел, Рафаил является яростным борцом со злыми силами.

В древней Книге Товита приводится сказание о нахождении его рядом с сыном автора в облике обычного мирянина. Во время длительного путешествия он изгнал демона, убившего мужей Сары, а самого автора сказания исцелил от слепоты, а затем открыл то, кем является на самом деле.

Он же обучил древних врачевателей мудрым рецептам приготовления целительных снадобий, подсказал знахарям лечебные свойства рыбьих внутренностей.

Молитва святым врачам

не оставля́йте на́с ва́шим у Бо́га хода́тайством. Мы́ при́сно заблужда́ем от пути́ спасе́ния, руководи́те на́с, ми́лостивии наста́вницы. Мы́ не́мощны есмы́ в ве́ре, утверди́те на́с, Правове́рия учи́тели. Мы́ зело́ убо́зи сотвори́хомся до́брых де́л, обогати́те на́с, милосе́рдия сокро́вища. Мы́ при́сно наве́туеми есмы́ от вра́г ви́димых и неви́димых и озлобля́еми, помози́те на́м, безпомо́щных засту́пницы.

Гне́в пра́ведный, дви́жимый на ны́ за беззако́ния на́ша, отврати́те от на́с ва́шим хода́тайством у престо́ла Судии́ Бо́га, Ему́же вы́ предстоите́ на Небеси́, свя́ти и пра́ведницы. Услы́шите на́с, вели́ции Христо́вы уго́дницы, ва́с с ве́рою призыва́ющих, и испроси́те моли́твами ва́шими у Отца́ Небе́снаго все́м на́м проще́ние грехо́в на́ших и от бе́д избавле́ние.

О чем молятся Архангелу Михаилу?

Архангелу Михаилу может молиться любой верующий человек – любого возраста, нации, половой принадлежности. И наиболее принципиальный атеист может просить поддержки — и ангел поможет. Он не откажет никому и оказывает покровительство любому, кто идет к нему с открытым сердцем.

  • Молитва о защите в дороге Архистратигу Михаилу окажет помощь любому путешественнику. И при предстоящей длительной поездке нужно взывать к этому архангелу.
  • К нему обращают свои мольбы и те, у кого не получается определиться с целью в жизни, или те, кто сошел со своего пути. Покровитель окажет помощь в каждой трудной ситуации.
  • Любой, кого мучают фобии, душевные муки может обращаться за помощью к Михаилу.
  • Окажет он поддержку и тому, кому не хватает терпения и выдержки, добавит сил, чтобы достичь поставленных целей.

Молитва (от зубной боли) священномученику Антипе, епископу Пергама Асийского4

твои́м предста́тельством у Царя́ Небе́снаго испроси́ мне, боля́щему, исцеле́ние от удруча́ющия мя зубны́я боле́зни, а́ще бо и недосто́ин есмь тебе́, бла́гостнейшаго отца́ и при́снаго засту́пника моего́, но ты, быв подража́тель человеколю́бия Бо́жия, сотвори́ мя досто́йна твоего́ заступле́ния чрез мое́ обраще́ние от злых дел к благо́му житию́, уврачу́й оби́льно дарова́нною тебе́ благода́тию я́звы и стру́пы души́ и те́ла моего́, да́руй ми здра́вие и спасе́ние и во всем благо́е поспеше́ние, да, та́ко ти́хое и безмо́лвное житие́ пожи́в во вся́ком благоче́стии и чистоте́, сподо́блюся со все́ми святы́ми сла́вити всесвято́е и́мя Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха. Ами́нь.

Молитва о болящих михаила архангела

1Последование молебного пения о недугущих.2Справочник православного человека. Молебное пение о болящих.3Канонник. Канон Пресвятой Богородице пред иконой Ее «Всецарица».4Минея. Апрель. Св. сщмч. Антипы, епископа Пергама Асийскаго.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: